GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Fågelskådare falskt anklagad – får tv-program

En fågelskådande man som felaktigt anklagats för att ha hotat en kvinna i Central Park i New York ska leda ett TV-program på National Geographic, .
Nöje • Publicerad 20 maj 2022
. Arkivbild.
. Arkivbild.Foto: Dan Hansson / SvD / TT

Våren 2020 var fågelskådaren Christian Cooper i Central Park när en kvinna kände sig hotad av honom. Christian Cooper tog upp sin telefon och filmade när kvinnan ringde polisen. Videon blev viral och kvinnan anmäldes senare för falsk anklagelse av tredje graden, ett brott som kan ge fängelse i upp till ett år. Händelsen drog också igång en diskussion om rasism då kvinnan är vit och Christian Cooper är svart.

Christian Cooper, som sagt i en intervju med NY Times att han fågelskådat sedan 10-årsåldern, ska nu leda programmet Extraordinary Birder på National Geographic. Enligt ett pressmeddelande tar han med tittaren på fågelskådning i bland annat Alaska, Puerto Ricos regnskog och på en bro till Manhattan.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.