GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Farnaz Arbabis pjäs visas digitalt

Kultur • Publicerad 16 december 2020
Farnaz Arbabi har regisserat "De kommer att drunkna i sina mödrars tårar" på Unga Klara, som nu ska visas digitalt. Arkivbild.
Farnaz Arbabi har regisserat "De kommer att drunkna i sina mödrars tårar" på Unga Klara, som nu ska visas digitalt. Arkivbild.Foto: Jessica Gow

Farnaz Arbabis uppsättning av Johannes Anyurus "De kommer att drunkna i sina mödrars tårar" ska filmatiseras och visas digitalt mellan 13 januari och 31 mars.

Pjäsen, som är en samproduktion mellan Unga Klara och Uppsala Stadsteater, hade urpremiär på Unga Klara den 29 oktober. Den spelades som skolföreställning på dagarna och för allmänheten på kvällarna för 50 personer i publiken, tills de skärpta publikrestriktionerna om åtta personer började gälla.

"På grund av det begränsade publikantalet hade vi en nästintill utsåld spelperiod redan innan premiär. Sedan kunde föreställningen bara spela nio gånger, så det var väldigt få av de som köpt biljett som faktiskt fick se den. Vi på teatern hade verkligen längtat efter att spela föreställningen, och saknaden efter publiken är stor, så vi har letat efter sätt att mötas", säger Farnaz Arbabi, regissör och en av Unga Klaras två konstnärliga ledare, i ett pressmeddelande.

Johannes Anyurus roman är en science fiction-thriller om hopp och hopplöshet i dagens Europa, och om terrorns och fascismens mekanismer.

Biljetter kan köpas på Unga Klaras hemsida.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.