GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

"Formation" utnämnd till bästa musikvideon

Musik • Publicerad 1 augusti 2021
Beyonces musikvideo "Formation" har utnämnts till den bästa musikvideon genom tiderna, enligt magasinet Rolling Stone. Arkivbild.
Beyonces musikvideo "Formation" har utnämnts till den bästa musikvideon genom tiderna, enligt magasinet Rolling Stone. Arkivbild.
Foto: 13thWitness/AP

Musiktidningen Rolling Stone har utnämnt Beyoncés "Formation" till den bästa musikvideon genom tiderna.

Regissören Melina Matsoukas hämtade inspiration från Maya Angelou, Octavia Butler, och Toni Morrison till videons estetik och bildspråk.

I sin motivering skriver Rolling Stone att videon, som släpptes under första veckan av Black History Month 2016 är en "träffande kommentar till viktiga ögonblick i svart amerikansk historia".

Videon fick ännu större genomslag efter att Beyoncé genomförde koreografin under Super Bowls halvtidsshow, där dansarna bar kläder inspirerade av Svarta pantrarna.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.