Annons

Frankfurts bokmässa blir helt digital

Litteratur • Publicerad 8 september 2020
Bokmässan i Frankfurt äger enbart rum digitalt i år. Arkivbild.
Bokmässan i Frankfurt äger enbart rum digitalt i år. Arkivbild.Foto: Heiko Junge/NTB Scanpix/TT

Bokmässan i Frankfurt ställer om till en helt digital mässa i år. Tidigare hade arrangörerna tänkt sig en blandning av ett fysiskt och digitalt evenemang, men nu överger man de planerna, rapporterar Svensk Bokhandel.

Eftersom Tyskland inför nya restriktioner från och med den 1 oktober som gör det svårare för utländska besökare och utställare att delta så har man beslutat att helt övergå till ett digitalt format, skriver arrangörerna i ett uttalande. Den 12–15 oktober kommer en digital version av mässan att finnas tillgänglig på Frankfurtmässans hemsida, där besökare kan ta del av programmet gratis.

Svenska förlag som Bonniers och Norstedts meddelade i början av sommaren att de ställt in planerna på att delta i bokmässan i Frankfurt i år på grund av coronapandemin.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons