Annons

Funktionsvarierades historia skildras i ny film

Nöje • Publicerad 24 maj 2022
Nya dokumentärfilmen "Det kunde varit vi" får premiär på Viaplay nästa år. Pressbild.
Nya dokumentärfilmen "Det kunde varit vi" får premiär på Viaplay nästa år. Pressbild.Foto: Magnus Laupa

"Det kunde varit vi" är titeln på Viaplays kommande dokumentärfilm om funktionsvarierades historia. I filmen reser de två vännerna Emma Örtlund och Ida Johansson, som tidigare medverkat i dokumentären "Catwalk", tillsammans med Glada Hudik-teaterns grundare Pär Johansson till olika platser i Sverige för att göra historiska tillbakablickar på hur personer med funktionsvariation behandlats genom tiderna.

De träffar anhöriga, experter och forskare, och resultatet blir en berättelse om utanförskap och upprättelse, skriver strömningstjänsten i ett pressmeddelande.

Annons

"När vi bestämde oss för att ta reda på hur livet har sett ut för människor med funktionsvariationer genom tiderna, vecklades det ut en verklighet som var mörkare än vi någonsin kunnat ana", säger regissören Björn Tjärnberg i pressmeddelandet.

"Det kunde varit vi" får premiär 2023.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons