GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Gunnel Lindblom hyllas med kärlek

Kultur • Publicerad torsdag 16:19
Skådespelaren och regissören Gunnel Lindblom hyllas med en minneskväll på Dramaten. Arkivbild.
Skådespelaren och regissören Gunnel Lindblom hyllas med en minneskväll på Dramaten. Arkivbild.
Foto: Roger Stenberg

Med samtal, filmklipp, läsningar och personliga betraktelser hyllas Gunnel Lindbloms gärning som skådespelare och regissör vid en föreställning på Dramaten den 18 december – dagen då Lindblom skulle ha fyllt 90 år.

Det är Dramaten och Filminstitutet som står bakom "En kärleksfull kväll för Gunnel Lindblom", där skådespelare, regissörer och dramatiker som på olika sätt arbetat med eller haft en relation till Lindblom medverkar.

Moderatorer är Hannes Meidal och Stina Ekblad.

Gunnel Lindblom var verksam vid Dramaten i över 50 år, både som skådespelare och regissör. 2017 gjorde hon sin sista roll som Teresias, tillsammans med schäfertiken Orca, i Eirik Stubøs uppsättning "Oidipus/Antigone".

Gunnel Lindblom gick bort den 24 januari.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.