Annons

Hallå där Ann Magnusson

Vad fick du för första intryck av Arenan?
Kultur • Publicerad 10 maj 2010
Ann Magnusson.
Ann Magnusson.Foto: 
Ann Magnusson.
Ann Magnusson.Foto: 

– Det var en stilig byggnad, som inte kändes enbart som en arena utan mer som ett kulturhus. Det är modigt att man vågar satsa på en såpass annorlunda byggnad, som kommer att innebära en stadsförnyelse för hela området. Alltihop var en mycket positiv överraskning.

Om allt var så fint och bra, varför behövs det konst?

Annons

– Konsten gör allt ännu bättre. Det är en stor fördel om konsten kommer in så tidigt som möjligt, men när man, som här, kommer in i efterhand blir utmaningen desto större. Mitt uppdrag är att se till att lyfta byggnaden ytterligare.

Utifrån din erfarenhet, vad är det viktigaste konsten kan tillföra en plats?

– Upplevelser, identitet, nyfikenhet, dynamik, engagemang, stärka sociala sammanhang… jag ser en mängd funktioner för ett konstverk, både funktionella och visuella.

Hur tänker du nu inlednigsvis, konstverk eller konstnärskap?

– Konstnärskap. I början av juni skall jag träffa samrådsgruppen igen, och skall då ge förslag på några intressanta namn, svenska eller internationella.

Vilka platser på Arenan ser du som lämpligast för konsten?

– Jag kan tänka mig både inomhus och utomhus. Jag låser mig inte än.

Då konsten kommer in så här sent i bygget, är det mest lämpligt ett ta ett redan färdigt verk?

– Vi kommer att utse en konstnär som vi tror kan tillföra platsen något extra, men roligast hade det varit med ett nytt verk, gjort utifrån platsen. Det hade gett Kristianstad något unikt.

Sune Johannesson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons