Annons

Heavy metal och mörker inleder året på Wanås

Konstsäsongen på Wanås drar igång redan den siste februari. Först ut är konstnärerna Haidar Mahdi och Julia Selin, som i en gemensam utställning förvandlar idyller till mörker.
Wanås • Publicerad 7 januari 2020
Verk i keramik av Haidar Mahdi.
Verk i keramik av Haidar Mahdi.Foto: Haidar Mahdi

Wanås konst avslutade konståret strax innan jul, men pausen blir endast drygt två månader lång. För redan lördagen den 29 februari drar konståret 2020 igång, och det genom keramik och måleri i en gemensam utställning på konsthallen.

Konstnärer är Haidar Mahdi och Julia Selin, där den förstnämnde visar sin flödande färgstarka keramik och Selin sitt kraftfulla måleri. Trots att de arbetar med olika medium rör de sig, enligt ett pressmeddelande, ”på gränsen till det läskiga, det mörka och det äckliga”.

Annons

Inspirationen hämtar de båda till stor del från populärkulturen, med trådar till såväl Heavy Metal som science fiction.

Målning från förra året av Julia Selin, ”Heavy walk through the slime swamp”.
Målning från förra året av Julia Selin, ”Heavy walk through the slime swamp”.Foto: Matti Sumari

Haidar Mahdi är född 1986, och uppvuxen i Karlshamn men numera verksam i Stockholm. Bland hans tidigare utställningar finns Kulturcentrum i Ronneby och Hangmen Projects, Stockholm.

Julia Selin är också född 1986, men från Trollhättan och idag bosatt i Malmö. Hon har ställt ut bland annat på Kungliga Konstakademien i Stockholm och Galleri Thomas Wallner, Simris.

Deras utställning pågår till 3 april.

Sune JohannessonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons