Annons

Hollywoodstjärna gripen för misshandel

Den amerikanske skådespelaren Jonathan Majors har gripits av polis misstänkt för att ha misshandlat en kvinna, rapporterar flera medier.
Film • Publicerad 27 mars 2023
Jonathan Majors. Arkivbild.
Jonathan Majors. Arkivbild.Foto: Richard Shotwell/p/tt

Majors greps i New York i lördags efter en anmälan om att han ska ha misshandlat, trakasserat och tagit stryptag på en 30-årig kvinna under en dispyt mellan dem.

Den 33-årige skådespelaren greps utan incidenter medan kvinnan fördes till sjukhus med lättare skador, uppger polisen i ett uttalande.

Annons

Jonathan Majors förnekar alla anklagelser genom sin försvarsadvokat, som hävdar att Majors "bevisligen är offret i ett bråk med en kvinna han känner", som genomgick "en känslomässig kris". Enligt försvararen finns videobevis och flera vittnesmål som sägs visa att Jonathan Majors är oskyldig.

Majors släpptes senare och han ska inställa sig i domstol den 8 maj.

Samtidigt har den amerikanska armén dragit tillbaka en reklamfilm riktad till en yngre målgrupp med Hollywoodstjärnan och kallar anklagelserna "djupt oroande".

Jonathan Majors fick sitt genombrott 2020 i filmen "The last black man in San Fransisco". Han är aktuell med roller i storfilmerna "Creed III" och "Ant-Man and the Wasp: Quantumania".

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons