GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hyllade boksuccén blir teater

Litteratur • Publicerad 23 november 2022
Brittiske skådespelaren James Norton har en av rollerna i "Ett litet liv". Arkivbild.
Brittiske skådespelaren James Norton har en av rollerna i "Ett litet liv". Arkivbild.Foto: Richard Shotwell/AP/TT

Hanya Yanagiharas roman "Ett litet liv" har gjort succé hos både kritiker och breda läsarskaror. Nu sätts den upp som teaterpjäs i London, rapporterar BBC.

Romanen om fyra kompisar från ett litet universitet som flyttar till New York för att göra karriär kom ut 2015 och rymmer teman som vänskap, sexualitet, etnicitet och övergrepp.

Scenbearbetningen har premiär 25 mars på West End-teatern Harold Pinter Theatre och spelas i tolv veckor. Uppsättningen blir den nederländske regissören Ivo van Hoves debut på engelska. Tidigare har han satt upp samma pjäs på nederländska.

– Boken är något av ett mysterium eftersom den blev en så enorm bästsäljare. Det är lite konstigt eftersom den tar upp grymma saker, en traumatisk erfarenhet som hemsöker någon för resten av hans liv, säger van Hoves till BBC.

I ensemblen finns skådespelarna James Norton, Omari Douglas, Luke Thompson och Zach Wyatt.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.