Annons

Hyllning till Ted Gärdestad i "Allsången"

Skansenpubliken bjöds på både klassiker och nya hits med artister som Darin, Tove Styrke och Charlotte Perelli. Dessutom framförde Sandro Cavazza sin senaste singel och en allsång i Ted Gärdestads ära.
Tv • Publicerad 3 augusti 2021
Sandro Cavazza och Sanna Nielsen under tisdagens "Allsång på Skansen".
Sandro Cavazza och Sanna Nielsen under tisdagens "Allsång på Skansen".Foto: Erik Simander/TT
Darin uppträdde med låten "Can't stay away".
Darin uppträdde med låten "Can't stay away".Foto: Erik Simander/TT
Charlotte Perrelli framförde "Still Young".
Charlotte Perrelli framförde "Still Young".Foto: Erik Simander/TT
Tove Styrke under sitt framträdande på allsångsscenen.
Tove Styrke under sitt framträdande på allsångsscenen.Foto: Erik Simander/TT

Artisten Mariette kickade igång sommarens sjätte allsångskväll med "Inget stoppar oss nu". Därefter intog Darin scenen med sin senaste singel "Cant stay away".

Näst på tur var Sandro Cavazza, som återvände till "Allsången" för andra gången. Han tog med sitt eget band och framförde sin senaste singel "Love to lose", förra årets hit "Lean on me" – och en allsång i hyllning till Ted Gärdestads musik.

Annons

– Några utav Sveriges bästa låtskrivare enligt mig är brödraparet Kenneth och Ted Gärdestad, sade han i programmet, innan han stämde upp i "Jag vill ha en egen måne".

Charlotte Perelli framförde sitt Melodifestivalbidrag "Still young", och fick sedan publiken att ställa sig upp och sjunga med när hon valde sitt Eurovisionvinnande bidrag "Tusen och en natt" som allsång.

Även artisten Tove Styrke gjorde comeback på allsångsscenen, utrustad med sin första nya musik på tre år – singeln "Mood swings".

– Det känns alltid mysigt att komma och sjunga på allsången. Det är roligt att vara där och jag älskar Sanna Nielsen, sade hon till TT inför programmet.

Kvällen bjöd på flera hyllningar. Med anledning av den nyskrivna musikalen "Forever Piaf" om Edith Piafs liv som ska spelas i Stockholm i höst, framförde huvudrollsinnehavaren Beata Ernman låten "Hymne à l'amour".

I slutet av programmet gratulerade Sanna Nielsen schlagerdrottningen Towa Carson, som fyllde 85 år i mars, till att ha blivit invald i "Melodifestivalens Hall of fame" och framförde hennes låt "Alla har glömt".

Fakta: Kvällens artister i "Allsång på Skansen"

Mariette

Tove Styrke

Charlotte Perrelli

Darin

Sandro Cavazza

Beata Ernman

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons