GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Inleder nytt samarbete efter bränder

Konst • Publicerad torsdag 09:59
Kungliga konsthögskolan i Stockholm vid branden 2016. Arkivbild.
Kungliga konsthögskolan i Stockholm vid branden 2016. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Kungliga konsthögskolan och Grafikens hus ska inleda ett nytt samarbete som syftar till att "tillsammans utveckla grafiken som konstart", enligt ett pressmeddelande.

Kungliga konsthögskolans grafikverkstäder förstördes i en brand 2016 och skolan har sedan dess sökt olika lösningar för att kunna fortsätta erbjuda kvalificerad utbildning inom grafik.

"Samarbetet med Grafikens Hus innebär att vi kommer kunna erbjuda våra lärare, studenter och forskare fantastiska möjligheter att arbeta med ett brett utbud av grafiska tekniker", säger skolans rektor Sara Arrhenius enligt ett pressmeddelande.

Vidare ska Grafikens hus förvärva delar av Konsthögskolans magasinerade grafikutrusning till nya museet i Södertälje. Där huserar man sedan den tidigare museibyggnaden i Mariefred brann ner till grunden 2014.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.