GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Intervju med Raisi inställd – krävde huvudduk

Kultur • Publicerad 22 september 2022
Christiane Amanpour började arbeta på CNN 1983. Arkivbild.
Christiane Amanpour började arbeta på CNN 1983. Arkivbild.Foto: Evan Agostini/AP/TT

En planerad intervju med Irans president Ebrahim Raisi har ställts in sedan företrädare för ledaren krävt att reportern skulle bära huvudduk. Anledningen ska ha varit "situationen i Iran", där tusentals personer demonstrerar mot kravet att bära just huvuddukar.

Det är CNN:s stjärnreporter Christiane Amanpour som själv berättar på Twitter att hon tackade nej.

"Vi är i New York och här har vi varken lagar kring eller tradition av huvudduk", skriver hon tillsammans med en bild där hon, utan huvudduk, sitter framför en tom stol.

Amanpour är född i Storbritannien och har en iransk pappa.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.