Isaksson, Christer: "Hotet utifrån"

Kultur • Publicerad 19 maj 2005
Christer Isaksson. Bild: Ebba Bjelkholm Isaksson
Christer Isaksson. Bild: Ebba Bjelkholm IsakssonFoto: 

DECKARE. Att vara en mäktig person kostar på och priset kan bli högt. I den politiska thrillern Hotet utifrån av journalist Christer Isaksson är det statsminister Martin Henris, Göran Perssons efterträdare, som hamnar i hetluften. Regeringen har genom åren fått såväl vänner som fiender. Och Henris själv vill leva ett så vanligt liv som möjligt, utan livvakter, och att han är bevakad av José Martinez, frihetskämpen och revolutionshjälten från Nicaragua, är inget han ens anar. I landet Sverige är det lätt att döda, "ett land där naiviteten går före det reella och politiska ledare är en del av ett öppet landskap".

Sverige och regeringen drabbas av en katastrof, tre ministrar mördas inom loppet av något dygn och inte så mycket som ett spår efter förövarna hittas. Är det tre olika gärningsmän eller är det en slump att tre ministrar mördas samtidigt? Och hur ska nyheterna släppas till folket?

Statsministern ställs inför ett oerhört pressat läge och börjar fundera över sin position och sitt liv. Och vem är den egentliga måltavlan för attentaten?

Christer Isaksson har fått ihop en stundtals spännande thriller, korta rappa kapitel ur olika personers synvinklar. Han verkar också ha en förkärlek för fotboll och musik och påpekar gärna att framgång beror på bollsinne och tajming, och kanske lite tur också.

Lotta Tholin

Ny bok

Christer Isaksson: "Hotet utifrån" (Wahlström & Widstrand)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.