GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Jill Johnson släpper ny låt på svenska

Musik • Publicerad fredag 09:09
Jill Johnson släpper en ny egenskriven låt på svenska. Arkivbild.
Jill Johnson släpper en ny egenskriven låt på svenska. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Jill Johnson släpper sin första egenskrivna låt med text på svenska till förmån för Bröstcancerförbundet. Låten, som har titeln ”Ja må hon leva”, är skriven på förfrågan från den ideella organisationen Folkspel och Sverigelotten, som i en kampanj vill sätta fokus på kampen mot bröstcancer, en sjukdom som drabbar omkring 8 000 kvinnor i Sverige årligen.

"Jag har själv en vän som gått bort i bröstcancer och en annan närstående som drabbats. Med dem i åtanke är jag glad och stolt över att ha fått göra 'Ja må hon leva'", säger Jill Johnson i ett pressmeddelande.

Artisten beskriver låtskrivarprocessen som en utmaning där hon vridit och vänt på varje ord för att träffa rätt, men säger också att det kändes självklart att vara med och bidra för att sprida kunskap om sjukdomen.

"Jag fick till mig en ganska sårbar melodi som jag filade på och den har verkligen fått värka fram. Sedan har refrängen i högre grad blivit förlösande och handlat mer om att leva", säger Jill Johnson pressmeddelandet.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.