Annons

Josephine Bakers liv blir tv-serie

Tv • Publicerad 5 maj 2022
Janelle Monaé ska spela Josephine Baker i en ny tv-serie. Bilden är från Met-galan tidigare i veckan.
Janelle Monaé ska spela Josephine Baker i en ny tv-serie. Bilden är från Met-galan tidigare i veckan.Foto: Evan Agostini/AP/TT

Janelle Monaé ska spela jazzsångerskan och motståndskvinnan Josephine Baker i en ny tv-serie, skriver The Wrap. "De la resistance" fokuserar på Josephine Bakers tid som spion för de allierade under andra världskriget.

Josephine Baker var amerikan, men emigrerade till Frankrike på 1920-talet. Hon spelade i flera stumfilmer i Hollywood innan hon flyttade och fokuserade på scenframträdanden i Paris, där hon blev en sensation då hon framträdde i sin berömda banankjol. Under kriget arbetade hon åt den franska motståndsrörelsen och senare i livet engagerade hon sig i medborgarrättsrörelsen i USA.

Annons

Janelle Monaé är både Grammynominerad sångerska och skådespelare, men även rappare, musikproducent, författare och modell. Hon har spelat i filmer som "Dolda tillgångar", "Moonlight" och "Harriet" och har flera gånger offentligt uttryckt sin beundran för Josephine Baker.

"De la resistance" produceras av Monaés eget bolag Wondaland.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons