Annons

Kanye West har missat deadline för valet

Musik • Publicerad 6 juli 2020
Kanye West eventuella valkampanj drabbas av bakslag. Arkivbild.
Kanye West eventuella valkampanj drabbas av bakslag. Arkivbild.Foto: Evan Agostini/AP/TT

Kanye Wests gamla albumtitel "Late registration" har fått en ny innebörd. Rapstjärnans har nämligen missat sista datumet för att anmäla sig som kandidat i höstens presidentval i sex amerikanska delstater, skriver Business Insider.

Det var i helgen som West meddelade på Twitter att han utmanar Trump och Biden och ger sig in i kampen om Vita huset.

Annons

"Vi måste nu infria USA:s löfte genom förtröstan på Gud, förena vår vision och bygga vår framtid. Jag kandiderar till att bli USA:s president", skrev West i ett inlägg som har fått enorm spridning.

Men enligt amerikanska medier har West fortfarande inte registrerat sig hos den amerikanska valkommissionen. Och i stater som New York, Texas och North Carolina är det redan för sent att ställa upp som oberoende kandidat i valet.

Väljare kan teoretiskt sett ändå lägga sin röst på rapparen genom att själva skriva dit hans namn, men alla delstater godkänner inte den typen av röster.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons