Annons

Kate Hudson: Vi tar död på mänskligheten

För Kate Hudson finns det ingenting viktigare än att slåss för miljön.
Hon säger att hon vill att det ska synas i allting hon gör, och tillägger:
Film • Publicerad 5 september 2021
Kate Hudson är på Venedigs filmfestival.
Kate Hudson är på Venedigs filmfestival.Foto: Joel C Ryan/AP/TT

Till Venedig har hon kommit för att tala om ”Mona Lisa and the blood moon”. Den är regisserad av Ana Lily Amirpour (som slog igenom med vampyrfilmen ”A girl walks home at night”), och handlar om Mona Lisa (Jeon Jong-seo) som rymmer från ett mentalsjukhus utanför New Orleans. Hon har en kraft som kan tvinga andra att göra det hon vill, och när hon möter strippdansaren Bobbie (Kate Hudson) utnyttjar hon sina psykiska krafter till att begå brott. Mer ska inte sägas om handlingen i denna ofta oförutsägbara film.

– Att filma i New Orleans var fantastiskt, säger Hudson när TT träffar henne på Hungaria Hotell på Lido.

Annons

– Det finns en sådan atmosfär i den staden, som inte liknar någonting annat. Det genomsyrar hela filmen, staden är en av storyns huvudpersoner.

Besökte strippklubbar

Hudson och Amirpour gjorde många besök på stadens strippklubbar inför inspelningen.

– Går du längs Bourbon Street så ligger de vägg i vägg hela tiden. Jag besökte många, jag talade med tjejerna som jobbar där, och många gör det som ett sätt att tjäna pengar till bland annat utbildning.

Kate Hudson är aktiv som modeskapare och härom året lanserade hon ett klädmärke som är miljövänligt och återanvände bland annat plast.

– Tyvärr kom pandemin i vägen och lanseringen avstannade. Nu talas det om att börja lansera det igen, men jag vet inte vad som händer med det.

Rädda planeten

Hur det än blir med detta är hon fast besluten att fortsätta att göra sitt för att rädda planeten och därmed mänskligheten. Hon är medveten om att det hon gör kanske inte märks så mycket, men hävdar att om alla som kan gör sitt kan det ha påverkan.

– Annars kan vi bara sitta och vänta på slutet.

”Mona Lisa and the blood moon” kommer att få svensk premiär någon gång under det kommande året.

Fakta: Kate Hudson

Namn: Kate Hudson.

Ålder: 42.

Bor: Los Angeles.

Familj: Mamma Goldie Hawn, pojkvännen Danny Fujikawa, tre barn.

Yrke: Skådespelare

Tidigare roller: "Almost famous", "Hur man blir av med en kille på tio dagar", "Helens små underverk", "Du jag och Dupree", "Bröllopsduellen", "The killer inside me", "Glee", "Mother´s day".

Aktuell: "Mona Lisa and the blood moon"

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons