Kenyansk gästförfattare till Uppsala

Den kenyanska författaren Shailja Patel har utsetts till Nordiska Afrikainstitutets gästförfattare 2009. Det innebär att hon kommer tillbringa april till juni nästa år i Uppsala. Dels ska hon ges möjlighet att utveckla sitt eget författarskap, dels medverkar hon vid föreläsningar och olika framträdanden – i såväl Uppsala som andra nordiska städer.
Kultur • Publicerad 8 juli 2008
Kenyanska Shailja Patel har utsetts till 2009 års gästförfattare av Nordiska Afrikainstitutet. April till juni nästa år kommer hon att tillbringa i Uppsala. Bild: Mai Palmberg
Kenyanska Shailja Patel har utsetts till 2009 års gästförfattare av Nordiska Afrikainstitutet. April till juni nästa år kommer hon att tillbringa i Uppsala. Bild: Mai PalmbergFoto: 

Shailja Patel är uppvuxen i Nairobi och har indoafrikanskt ursprung. Hon var en av deltagarna vid författarkongressen Waltic i Stockholm i förra veckan. Under 2006 fick hon stor uppmärksamhet för sin show "Migritude", och hon har uppträtt med sin poesi i många länder i både Afrika och Europa, liksom i USA.

Nordiska Afrikainstitutet har varje år en "writer in residence". (TT Spektra)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.