Annons

Kerstin Behrendtz död i coronaviruset

Radiolegendaren Kerstin Behrendtz har avlidit i sviterna av coronaviruset, uppger familjen i sociala medier. I över 40 år valde hon ut musiken som spelades i Sveriges Radios program.
"Alla våra tankar går just nu till Kerstins familj och allra mest till hennes två barn som förlorat en älskad mamma", skriver Anna-Karin Larsson, områdeschef för musik på Sveriges Radio, i en kommentar som Ekot publicerat.
Coronavirus (TT) • Publicerad 29 mars 2020 • Uppdaterad 30 mars 2020
Kerstin Behrendtz
Kerstin BehrendtzFoto: NORA LOREK / TT

Kerstin Behrendtz insjuknade för två veckor sedan och avled under lördagen.

När hon gick i pension 2017, efter ett långt yrkesliv på Sveriges Radio, betraktades hon som en av de mäktigaste personerna inom Musiksverige. Som musikredaktör valde hon vilken musik som skulle spelas i till exempel Radiosporten och i P4:s riksprogram som P4 Extra och Vaken. Hon var också under många år en uppskattad medarbetare i Sommar i P1, uppger Sveriges Radio.

"Noggrann och lojal"

Annons

Kerstin Behrendtz satt även i juryn för Swedish music hall of fame och var 2014 med i urvalsjuryn till Melodifestivalen.

"Vi nåddes idag med stor sorg av beskedet att Kerstin Behrendtz gått bort", skriver Anna-Karin Larsson, områdeschef för musik på Sveriges Radio, i en kommentar och fortsätter:

"Kerstin var Musik! Outtröttlig, nyfiken, noggrann och lojal har hon under sin karriär stått i musikhändelsernas centrum och som kvinnlig förebild i en värld som länge dominerades av enbart män kan hon inte överskattas."

"Är på riktigt"

Dottern Emma Behrendtz berättar om sin mammas bortgång i ett inlägg på sociala medier och uppmanar folk att ta coronaviruset på allvar.

"Till alla er som fortfarande skämtar, viftar bort, pratar ekonomiska kriser och funderar på varför just NI måste avboka eventuella fjällenresor eller besök till Östermalmshallen, DET HÄR ÄR PÅ RIKTIGT!!! Det handlar om liv och död. Var försiktiga", skriver Emma Behrendtz.

Kerstin Behrendtz blev 69 år.

TT
Paulina Leuku ShakeriSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons