Annons

Klartecken för Christer Björkmans USA-satsning

Eurovision Song Contest • Publicerad 14 maj 2021
Christer Björkmans nya projekt American Song Contest får premiär nästa år. Arkivbild.
Christer Björkmans nya projekt American Song Contest får premiär nästa år. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

American Song Contest – den amerikanska upplagan av Eurovision – får klartecken av amerikanska tv-kanalen NBC. Det meddelar Eurovisionarrangören EBU i ett pressmeddelande. Christer Björkman är tävlingens producent tillsammans med Peter Settman, Anders Lenhoff och Ola Melzig.

Formatet för American Song Contest är baserat på den europeiska förlagan. Artister från de 50 amerikanska delstaterna kommer att framföra originallåtar live, för att därefter tävla mot representanter från andra delstater. Programmet avslutas med en storstilad final i bästa Eurovisionstil.

Annons

"I 65 år har Eurovision Song Contest fört människor samman från när och fjärran. Som ägare till det framgångsrika formatet har vi sett hur miljoner i hela Europa och på andra håll i världen tagit Eurovision till sina hjärtan. Vi är glada att ha funnit den perfekta partnern för att föra tävlingen vidare till det amerikanska folket", skriver EBU.

Tävlingen har premiär på NBC 2022.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons