GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kofi Annan hedersdoktor i Uppsala

Kultur • Publicerad 27 maj 2007

Förre FN-chefen Kofi Annan och naturfilmaren David Attenborough fanns bland de 14 hedersdoktorer som på lördagen promoverades i Uppsala.

Samtliga fakulteter vid Uppsala universitet har delat ut hedersdoktorat till Carl von Linnés minne. Etnologen Jane Godall, mest känd för sin forskning på schimpanser i Tanzania, hörde också till dem som hedrades på lördagen, liksom språkforskaren och omstridde debattören Noam Chomsky.

Vid medicinska fakulteten promoverades en av upptäckarna av DNA-molekylens struktur, zoologen James Watson. Förre ordföranden i Nobelstiftelsen Bengt Samuelsson, som även fick Nobelpriset 1982, finns också bland de nya hedersdoktorerna. (TT)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.