Annons

Kritiken får egen festival

Litteratur • Publicerad 15 september 2021
Edith Söderström är samordnare för kritikfestivalen. Arkivbild.
Edith Söderström är samordnare för kritikfestivalen. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery

Kritiken uppmärksammas under en fyra dagar lång festival, mellan 14 och 17 oktober, i Halmstad, Varberg, Falkenberg och Kungsbacka. Det blir föreläsningar, workshops och samtal om bland annat musik, mat, konst och litteratur. Region Halland menar att en livaktig kritisk offentlighet är avgörande för att hallänningarna ska kunna ta del av och bli en del av det lokala konstlivet.

"Om konsten inte diskuteras, kontextualiseras, problematiseras, riskerar den att förtvina i ett vakuum. Att Halland satsar på en livskraftig kritisk offentlighet är en win-win för såväl konsten som lokalsamhället", säger Edith Söderström kritiker och samordnare för festivalen, i ett pressmeddelande.

Annons

Medverkar gör bland andra Axel Andersson, Cecilia Djurberg, Shora Esmailian, Linda Fagerström, Lars-Erik Hjertström Lappalainen, Ulrika Knutson, Ylva Lagercrantz-Spindler, Andres Lokko, Oline Stig och Magnus William-Olsson.

Festivalen är ett samarbete mellan Kritiklabbet och Region Halland.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons