GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Läckt lista på deltagarna i "Masked singer" stämde

TV • Publicerad 21 maj 2022
En lista på deltagarna i "Masked Singer" läckte ut redan innan programmet började sändas. Arkivbild.
En lista på deltagarna i "Masked Singer" läckte ut redan innan programmet började sändas. Arkivbild.Foto: PILLAN THELAUS

TV4 bekräftar nu att en komplett lista på alla deltagare i "Masked Singer" läckte ut några dagar innan programmet började sändas. Listan avslöjade också i vilken ordning deltagarna skulle åka ut, skriver Aftonbladet.

Listan lades ut på nätforumet Flashback fem dagar före premiären och spreds sedan på sociala medier. Där kunde man läsa vilka kändisar som dolde sig bakom maskerna, och listan visade också, med ett undantag, i vilken ordning de skulle åka ut ur programmet.

När TV4 tillfrågades om listan sade man att den byggde på gissningar. Nu säger TV4 att man har känt till listan sedan starten men att man inte kommer att göra några efterforskningar om hur den har läckt ut. Inför nästa säsong kommer kanalen dock att se över sina rutiner.

– Det är klart att vi kommer att ha en diskussion om hur vi kan förbättra inför nästa säsong, säger Anika Beclijevski, exekutiv producent för ”Masked singer” på TV4 till tidningen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.