"Lilla Sjöjungfrun"-skådespelare död

Film • Publicerad 1 augusti 2022
Pat Carroll på Broadwaypremiären av "Den lilla sjöjungfrun" 2008. Carroll gjorde rösten till den elaka häxan Ursula i Disneys filmversion 1989. Arkivbild.
Pat Carroll på Broadwaypremiären av "Den lilla sjöjungfrun" 2008. Carroll gjorde rösten till den elaka häxan Ursula i Disneys filmversion 1989. Arkivbild.Foto: Evan Agostini/AP

Pat Carroll som spelade sjöhäxan Ursula i Disneys "Den lilla sjöjungfrun" (1989) har avlidit vid 95 års ålder, rapporterar Deadline.

"Den lilla sjöjungfrun" var den första filmen i Disneys "renässans" och Carroll repriserade rollen som den elaka häxan i tv-serier och tv-spel.

Innan den ikoniska rollen vann hon en Emmy för sin medverkan i programmet "Sid Caesar's House", och hade en lång karriär inom tv och tecknad film.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.