unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Upptäcktsresa från asfalt till ägg passar för alla nyfikna

Vetenskapsjournalisten Rasmus Åkerbloms debutbok ”Underverkligheten” är en upptäcktsresa för stora och små.
Rasmus Åkerblom.
Rasmus Åkerblom.
Foto: Stefan Tell

Faktabok

Underverkligheten

Text: Rasmus Åkerblom
Bild: Erik Svetoft

”Underverkligheten. Upptäck hur allt hänger ihop” är vetenskapsjournalisten Rasmus Åkerbloms debutbok. Hela boken är som en upptäcktsresa genom jaget och hela universum. Från var vi finns i tillvaron till minsta lilla atom. Läsaren får veta att tvålen uppfanns i Babylon för 4200 år sedan. Den bestod då av olja från kanelväxten, salt och vatten och kokade ihop till en magisk kemi.

Detta berättas med ömsom vetenskap, ömsom i fiktionens form där det läsandet barnet får vara medagerande i berättandet. Jag tänker mig att boken främst är tänk och bäst kommer till sin rätt som högläsningsbok, läsaren/lyssnaren uppmuntras att blunda och tänka och känna efter.

Men öppna ögonen måste man också göra och följa illustratören och serieskaparen Erik Svetofts kluriga bilder. Hela boken har en tilltalande layout och väcker verkligen nyfikenhet på verkligheten, hur overklig den än kan te sig. Absolut en bok att förundras över för både stora och små. Från asfalt till ägg och allt däremellan!