Annons

Miyazaki jobbar på ny långfilm

Film • Publicerad 27 november 2021
Hayao Miyazaki gick i pension 2013 men arbetar nu på ett nytt projekt. Arkivbild.
Hayao Miyazaki gick i pension 2013 men arbetar nu på ett nytt projekt. Arkivbild.Foto: Koji Sasahara/AP/TT

Animatören och filmskaparen Hayao Miyazaki jobbar med en ny långfilm, baserad på hans favoritbok från barndomen: Genzaburo Yoshinos "Hur lever du?", på japanska "Kimitachi wa dou ikiru ka?".

Historien kretsar kring en tonårspojke i Tokyo som får flytta in med sin farbror när hans pappa dör. På frågan om varför han väljer att börja jobba igen, efter att ha pensionerat sig flera gånger, svarar regissören "För att jag vill", rapporterar Deadline. Enligt Studio Ghibli-producenten Toshio Suzuki är den nya filmen "fantasy i stor skala".

Annons

Det var 2013 som Miyazaki meddelade att "Det blåser upp en vind" skulle bli hans sista långfilm och att han därefter tänkte dra sig tillbaka för gott. Sedan dess har han ändå färdigställt kortfilmen "Goro the caterpillar".

Miyazaki vann en Oscar för "Spirited away" 2001 och 2015 vann han en heders-Oscar för sin insats inom filmen. Han ligger även bakom filmer som "Min granne Totoro" (1988) och "Ponyo på klippan vid havet" (2008).

Det finns ännu inget officiellt släppdatum för "Hur lever du?".

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons