Annons

Moderna Museet öppnar till sommaren

Konst • Publicerad 14 maj 2020
Moderna Museet i Stockholm. Arkivbild.Foto: Naina Helén Jåma/TT

Moderna Museet i Stockholm och Malmö slår snart upp portarna igen.

Museerna har hållit stängt sedan mitten av mars på grund av coronapandemin, men kommer åter att öppna den 16 juni.

Annons

"Att vi åter öppnar den 16 juni beror på att vi tror att människor nu behöver konsten mer än någonsin. Det är genom mötet med konsten och dess institutioner som vi kan reflektera över och hitta tröst i en situation där världen som vi känner den är skakad", säger överintendent Gitte Ørskou i ett pressmeddelande.

I Stockholm kommer besökare att kunna ta del av Walid Raads utställning "Helt ärligt, vädret hjälpte", som har förlängts till den 16 augusti, samt en postum utställning för John Baldessari, som skulle ha öppnats den 21 mars.

I Malmö öppnar museet med "Hilma af Klint – Konstnär, forskare, medium".

Flera försiktighetsåtgärder kommer att införas vid nyöppnandet. Bland annat kommer personal säkerställa att ett avstånd på minst 1,5 meter hålls mellan besökarna samtidigt som det ska hållas ett "stabilt flöde genom lokalerna".

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons