GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Moodysson gör uppföljare till succéfilmen

Filmregissören Lukas Moodysson gör en uppföljare till sin 22 år gamla filmsuccé "Tillsammans". Den nya filmen ska utspelas 1999 och skildra samma personer som sist – fast 20 år senare.
Film • Publicerad 20 maj 2022
Lukas Moodysson och Gustaf Hammarsten. Pressbild.
Lukas Moodysson och Gustaf Hammarsten. Pressbild.Foto: Film i Väst

Skådespelaren Gustaf Hammarsten medverkar i en digital hälsning under Film i Västs pressträff i Cannes och förklarar att filmen "Tillsammans 99" ska handla om att bli äldre. Även Shanti Roney ska vara med i den nya filmen och deras rollfigurer bor fortfarande kvar i ett mini-kollektiv.

Producenten Yaba Holst säger att det ska bli ett spännande och glädjefyllt projekt.

– Lukas är jätteglad, han är i sitt esse. Han har kallat detta för världens sorgsnaste komedi. Det ska bli så spännande att återse rollfigurerna igen, man undrar ju hur det har gått för dem och vad som hände med deras liv och drömmar, säger hon till TT.

Dramakomedin "Tillsammans" hade premiär 2000 och utspelas i ett proggigt bostadskollektiv på 70-talet. Förutom Hammarsten fanns skådespelare som Michael Nyqvist, Lisa Lindgren och Ola Rapace på rollistan.

Inspelningen av "Tillsammans 99" ska äga rum i Västra Götaland och beräknas få premiär i september 2023.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.