Annons

Netflix inför vaccinationskrav

Nöje • Publicerad 29 juli 2021
Netflix inför vaccinationskrav på inspelningsplatser i USA. Arkivbild.
Netflix inför vaccinationskrav på inspelningsplatser i USA. Arkivbild.Foto: Christophe Ena

Netflix inför vaccinationskrav på alla sina amerikanska produktioner, rapporterar Hollywood Reporter.

Kravet gäller i den så kallade "zon A" där skådespelarna arbetar och befinner sig under inspelning.

Annons

Enligt de riktlinjer som den amerikanska filmbranschen gemensamt tagit fram kring återgång till arbete kan landets film- och tv-bolag välja att kräva vaccinationer i just zon A eller i vissa projekt. Hittills är det dock bara Netflix som valt att införa krav.

Riktlinjerna anger också att undantag kan göras av medicinska, religiösa eller åldersmässiga skäl. Netflix gör även undantag för inspelningar som redan påbörjats.

Netflix krav kommer sedan fallen av smittade med deltavarianten av coronaviruset ökat i USA. Flera skådespelare har dessutom krävt tydligare åtgärder mot smitta på inspelningsplatser. I förra veckan sade skådespelaren Sean Pean till exempel att han inte tänkte återvända till inspelningen av tv-serien "Gaslit" förrän alla inblandade i produktionen hade vaccinerats.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons