Annons

Noel Gallagher dammar av outgivna Oasis-låtar

Musik • Publicerad 22 januari 2021
Den engelske artisten och tidigare Oasis-medlemmen Noel Gallagher. Arkivbild.
Den engelske artisten och tidigare Oasis-medlemmen Noel Gallagher. Arkivbild.Foto: Balazs Mohai/AP/TT

Noel Gallagher planerar att spela in 14 outgivna Oasis-låtar, skriver Contactmusic.

Det är i den brittiska podcasten "Funny how?" som den 53-årige artisten berättar om sina planer. Han förklarar att de aktuella låtarna under åren har "fallit bort" i arbetet med olika Oasis-projekt och att han nu har grävt fram dem för att spela in och ge ut dem.

Annons

Processen att gräva i arkivet beskriver han som "väldigt intressant" och tumregeln i gallringen av vilka låtar som ska spelas in har varit: om han ännu minns varenda låtrad är låten värd att ges ut.

– Jag har listat alla välgjorda låtar och det fanns 14 stycken, säger han.

Han kommer dock inte att inkludera brodern Liam Gallagher i arbetet. Bröderna har som bekant varit i luven på varandra ända sedan Oasis sista konsert 2009.

Manchesterbandet Oasis bildades 1991, har sålt 70 miljoner album och är mest känt för sina två första album "Definitely maybe" och "(What's the story) Morning glory?".

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons