Annons

Norskt förlag stöttar Cissi Wallin

Litteratur • Publicerad 9 september 2020
Cissi Wallin. Arkivbild.
Cissi Wallin. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Skribenten och debattören Cissi Wallins omstridda bok "Allt som var mitt" har getts ut i Norge av Memo, trots att förlaget har stämts av personen som anklagats för våldtäkt av Wallin.

– Cissi Wallins bok behandlar och belyser tystnadskulturen kring våldtäkt och sexuella trakasserier av flickor och kvinnor, deras möte med rättsväsendet och kvinnors rättssäkerhet i vårt samhälle. Därför är detta en mycket viktig utgivning, säger förläggaren Geir Lexow.

Annons

– Vi drar inte tillbaka boken. Det skulle ha varit en förlust för yttrandefriheten och Cissi Wallins rätt att berätta sin egen historia.

Lexow bekräftar att Memo har mottagit stämningsansökan från en norsk advokat som representerar en svensk klient som kräver att boken ska dras tillbaka, samt att förlaget ska utfärda en offentlig ursäkt.

Cissi Wallin dömdes hösten 2019 för förtal för att ha namngivit en person som hon anklagar för våldtäkt. I boken berättar Wallin om hur hon kom till Stockholm som vilsen 20-åring och hur en natt förstörde hennes liv för flera år framöver.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons