Annons

Ny musik från Bruce Springsteen

"Only the strong survive" – det är titeln på Bruce Springsteen nya coveralbum som släpps den 11 november.
Musik • Publicerad 29 september 2022
Bruce Springsteen bjuder fansen på legendariska soulhits i ny tappning. Arkivbild.
Bruce Springsteen bjuder fansen på legendariska soulhits i ny tappning. Arkivbild.Foto: Greg Allen/AP/TT

Twitter skriver rockstjärnan själv att albumet innehåller 15 soulpärlor från legendariska skivbolag som Motown, Gamble-Huff och Stax.

Bland soulklassikerna återfinns bland annat “Do I love you (Indeed I do)” som skrevs och framfördes av Frank Wilson 1965, “Turn back the hands of time” av Tyrone Davis, “Nightshift” av The Commodores och Someday we'll be together av Diana Ross & The supremes.

Annons

Det är andra gången sedan "We shall overcome: The Seeger sessions" 2006 som Bruce Springsteen ger ut ett coveralbum. I en video berättar Springsteen att han sin vana trogen kasserade den första versionen av inspelningen och att han för första gången har låtit sången och den egna rösten stå i centrum på det nya albumet.

Den 1 februari nästa år inleder Bruce Springsteen sin nya turné i Tampa, Florida, och nästa sommar återser han den svenska publiken på Ullevi i Göteborg.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons