Annons

Nya "Mission: Impossible" – ett episkt äventyr

Länge sågs inspelningen av den nya "Mission: Impossible"-filmen som ett omöjligt uppdrag. Hela sju gånger fick projektet pausas av covid-relaterade orsaker, men den 14 juli nästa år är det äntligen dags för premiär.
Film • Publicerad 24 november 2022
Hayley Atwell och Tom Cruise under inspelningen av "Mission: Impossible 7" i Rom i oktober 2020. I sommar får filmen äntligen premiär.
Hayley Atwell och Tom Cruise under inspelningen av "Mission: Impossible 7" i Rom i oktober 2020. I sommar får filmen äntligen premiär.Foto: Andrew Medichini/AP

I en intervju med Empire avslöjar regissören och producenten Christopher McQuarrie att den sjunde delen av spionfilmserien får namnet "Dead reckoning" och ger också några ledtrådar om vad filmens titel kan betyda för handlingen och för huvudpersonen Ethan Hunt (Tom Cruise).

– Dead reckoning är en navigeringsterm. Det betyder att du väljer en kurs enbart baserat på din senast kända position och det blir lite av en metafor i filmen, inte bara för Hunt utan för flera karaktärer, berättar han.

Annons

Det är sedan tidigare känt att det är "Mission: Impossible Dead reckoning" del 1 som kommer upp på biograferna nästa sommar. Även del 2 – den åttonde filmen i serien – spelades in samtidigt och har också den fått ett premiärdatum, 28 juli 2024.

– Vi visste redan från början att det skulle bli ett tvådelat äventyr, så därför måste det vara episkt, säger Christopher McQuarrie och avslöjar att händelser i Ethan Hunts förflutna kommer att få betydelse.

Även en bekanting från den allra första "Mission: Impossible"-filmen från 1996 gör comeback – Hunts antagonist Eugene Kittridge spelad av Henry Czerny.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons