Annons

Nyskriven bok om Nalle Puhs äventyr i London

Litteratur • Publicerad 24 juli 2021
I höst kommer det en ny bok om Nalle Puh. "Winnie-the-Pooh: Once there was a bear" släpps den 30 september. Arkivbild.
I höst kommer det en ny bok om Nalle Puh. "Winnie-the-Pooh: Once there was a bear" släpps den 30 september. Arkivbild.Foto: Gunnar Lundmark/TT

Hur gick det egentligen till när Nalle Puh hamnade hos Christopher Robin? Svaret får vi i boken "Winnie-the-Pooh: Once there was a bear" – en nyskriven föregångare till författaren A.A. Milnes älskade berättelser om Nalle Puh och de andra djuren i Sjumilaskogen.

Liksom Milnes två böcker om Nalle Puh kommer boken att innehålla tio berättelser, skriver The Guardian. I boken, som är skriven av den brittiska barnboksförfattare Jane Riordan, och med illustrationer av Mark Burgess, berättas bland annat historien om hur Nalle Puh lämnar sin hyllan på varuhuset Harrods i London, där Milne år 1921 köpte en nalle till sin son, och ger sig ut på äventyr i staden.

Annons

Sedan tidigare finns det två officiella uppföljare till berättelserna om Nalle Puh, liksom den nyskrivna föregångaren godkända av arvingarna till A.A. Milne som illustratören Ernest H. Shepard.

"Winnie-the-Pooh: Once there was a bear" släpps den 30 september.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons