GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Omtalat vr-konstverk till Sverige

Konst • Publicerad 24 november 2022
Loukia Alavanous vr-verk "Oedipus in search of Colonus" kommer till Stockholm. Pressbild.
Loukia Alavanous vr-verk "Oedipus in search of Colonus" kommer till Stockholm. Pressbild.Foto: Accelerator

Den grekiska konstnären Loukia Alavanous konstverk "Oedipus in search of Colonus" kommer till Stockholm och visas på konsthallen Accelerator i Stockholm i vår, enligt ett pressmeddelande.

Verket använder vr-teknik för att förflytta besökaren till en grekisk kåkstad befolkad av romer och gör den till spelplats för en modern version av Sofokles antika drama "Oidipus i Kolono".

Verket har tidigare visats upp på konstbiennalen i Venedig där det fick stor uppmärksamhet.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.