Annons

Osläppt filmmusik på Wes Anderson-utställning

Musik • Publicerad 29 juli 2021
Mark Mothersbaugh, sångare i bandet Devo, har gjort musiken till flera av Wes Andersons filmer. Arkivbild.
Mark Mothersbaugh, sångare i bandet Devo, har gjort musiken till flera av Wes Andersons filmer. Arkivbild.Foto: Katy Winn/AP/TT

Den amerikanske kompositören Mark Mothersbaugh står bakom musiken i flera av regissören Wes Andersons filmer, bland annat "Rushmore", "The royal Tenenbaums" och "Life aquatic".

Nu kommer en samling av de låtar som han skapade i arbetet med filmerna, men som inte tog sig hela vägen till biopremiär, att få utgöra soundtracket till en ny Wes Anderson-utställning i Tulsa i USA, skriver Pitchfork.

Annons

Utställningen "This is an adventure: Accidentally Wes Anderson" består av verk från Instagramkontot @accidentallywesanderson, som postar bilder vars estetik påminner om Wes Andersons filmer. Den invigs den 17 september.

Mark Mothersbaugh har också skapat musik till datorspelet "The sims". Sedan 1972 är han sångare i new wave-gruppen Devo.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons