Annons

Priset på Gamestop-bok knyts till aktiekurs

Litteratur • Publicerad 17 september 2021
Den stora börshändelsen i januari blir bok. Arkivbild.
Den stora börshändelsen i januari blir bok. Arkivbild.Foto: John Minchillo/AP/TT

Börshändelsen om när aktiekursen för spelbutikskedjan Gamestop plötsligt tog av med raketfart i slutet av januari får nu ett nytt kapitel. I veckan släpptes Ben Mezrichs bok ”The antisocial network”, som handlar om den uppmärksammade aktionen.

Nu knyter förlaget HarperCollins priset för bokens e-boksutgåva till New York-börsen under två veckor, skriver Dagens Nyheter. Om aktiekursen för Gamestop stiger betyder det att priset sjunker. Förlagets kampanj innebär att priset kan bli allt ifrån 0,99 dollar till 9,99 dollar, skriver tidningen.

Innan börshändelsen i januari hade hegdefondförvaltare blankat Gamestops aktie, det vill säga satsat på kursfall, vilket ledde till att småsparare tog upp kampen. Genom flera samlade aktioner på nätforum som Reddit rusade Gamestops aktiekurs i höjden.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons