Annons

Protester i New York – för Jokern

Demonstranter som högljutt krävde frihet för sin gripne hjälte trängdes på lördagen utanför en domstol i New York. Men det handlade inte om Donald Trump – utan om en högst påhittad person.
Film • Publicerad 26 mars 2023
Skådespelare trängs på trappan till en domstol i New York under inspelningen av den andra "Joker"-filmen.
Skådespelare trängs på trappan till en domstol i New York under inspelningen av den andra "Joker"-filmen.Foto: Bobby Caina Calvan/AP/TT

Verklighet eller fiktion? Ibland är det inte så lätt att veta vad som är vad. Förbipasserande som iakttog inspelningen av den nya "Joker"-filmen i helgen verkade stundtals lätt förvirrade.

Laurie Allard, på besök från Kanada, hade en känsla av att det kunde blossa upp demonstrationer till förmån för USA:s före detta president Donald Trump i den amerikanska huvudstaden. Men filminspelningen, med Lady Gaga i rollen som Harley Quinn, kände hon inte till.

Annons

– Jag ville inte fastna i en protestaktion eller något liknande... om det är en sådan på gång, säger hon.

Inspelningen i New York av den nya filmen har planerats i månader och de senaste veckorna har filmteamet brottats med risken för att den skulle kunna störas av riktiga demonstrationer. Till slut bestämde man sig ändå för att följa den ursprungliga planen och spela in scenen vid domstolen med protestaktionerna för den fängslade Jokern.

– De behövde göra vad som krävdes för att få det här gjort, säger produktionsassistenten Leo Maniscalchi under en paus.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons