Rådström fick Piratenpriset

Författaren Niklas Rådström har tilldelats årets Piratenpris. Det avslöjades i Vollsjö klockan elva på tisdagsförmiddagen.
Kultur • Publicerad 27 maj 2008
Hasse Alfredson förkunnar att Niklas Rådström får 2008 års piratenpris.
Hasse Alfredson förkunnar att Niklas Rådström får 2008 års piratenpris.Foto: 

Niklas Rådström, son till Pär Rådström, är författare och manusförfattare. Han skriver förutom romaner även lyrik och dramatik. Nu kan han dessutom titulera sig Piratenpristagare.

Hans Alfredsson presenterade vinnaren av det 20:e Piratenpriset klockan 11.00 på tisdagsförmiddagen. Han vann själv priset 1990.

Motiveringen för den vinnande Rådström var; "för ett fantasifullt och varmt författarskap från poesi, noveller och romaner till scenkonst och essäer".

Piratenpriset, som består av 75 000 kronor, delas traditionellt ut på Piratendagen den 14 juli. Det har delats ut sedan 1989 till konstutövare som verkar i Fritiof Nilsson Piratens anda.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.