unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Rapartisten Asap Rocky åtalas för misshandel

Den amerikanske rapparen Asap Rocky och två andra män åtalas för misshandel. De kommer att bli kvar i häktet fram till att rättegången startar – när det sker är ännu inte klart.
Asap Rocky åtalas för misshandel av normalgraden. Arkivbild.
Asap Rocky åtalas för misshandel av normalgraden. Arkivbild.
Foto: Richard Shotwell/AP/TT

Kammaråklagare Daniel Suneson har i dag väckt åtal mot den amerikanske rapparen Asap Rocky och ytterligare två män.

-Jag har åtalat dem alla tre för misshandel av normalgraden. Den brottsliga gärningen är att de har sparkat och slagit mot en liggande person och använt en flaska som tillhygge. Trots att de hävdar nödvärn och självförsvar har jag bedömt att det utgör ett brott. Nu får tingsrätten bedöma om den delar min uppfattning, säger han till TT.

Filmerna från den misstänkta misshandeln har enligt åklagaren spelat en betydande roll i utredningen.

-Några har varit kända för allmänheten och några har inte varit det. Jag bedömer att det finns delar i de filmer som inte varit kända för allmänheten som inte varit fördelaktiga för de misstänkta, säger Daniel Suneson.

Två års fängelse

Han vill inte gå in på vem av de misstänkta som ska ha använt en flaska som tillhygge.

-Det finns vittnesuppgifter som pekar på att flaskan har använts, men detaljer vill jag inte gå in på förrän huvudförhandlingen.

Misshandel av normalgraden som de tre åtalas för kan ge upp till två års fängelse men åklagaren har ännu inte bestämt vilket straff han ska yrka på för de misstänkta.

Lämna landet

Den amerikanske artisten Asap Rocky har suttit häktad i snart tre veckor. Förutom Asap Rocky, vars riktiga namn är Rakim Mayers, är ytterligare två personer häktade misstänkta för misshandeln i Stockholm den 30 juni.

Enligt Daniel Suneson motiveras den långa häktningen av att Asap Rocky och de två andra misstänkta annars skulle kunna lämna Sverige.

-Jag bedömde att det var en uppenbar risk att de skulle lämna landet om de försattes på fri fot och att vi inte skulle kunna lagföra dem för den här händelsen. Sedan måste man väga det mot den skada de lider av att sitta inlåsta, men jag bedömde att det inte uppväger den risken. Man kan naturligtvis ha olika uppfattningar där, men den här bedömningen har delats av tingsrätt, hovrätt och högsta domstol. Det är uppenbarligen i linje med praxis.

Kvar i häkte

Alla tre åtalade kommer nu att bli kvar i häktet fram till att rättegången startar, enligt Åklagarmyndigheten. Det är Stockholms tingsrätt som beslutar om när förhandlingen ska äga rum, vilket ännu inte skett. Åklagaren föreslår att tre dagar ska avsättas för rättegången.

Sedan Asap Rocky greps har fallet fått stor internationell uppmärksamhet. Krav på att han ska släppas har kommit från såväl fans och andra artister som amerikanska toppolitiker. Även USA:s president Donald Trump har engagerat sig i fallet, och talat med statsminister Stefan Löfven om saken per telefon.

Ett upprop på nätet har samlat över 620 000 underskrifter. Stjärnor som Kanye West, Kim Kardashian, Post Malone, Nicki Minaj och Justin Bieber har uttryckt sitt stöd för rapparen, medan rapparen Tyler the Creator har förklarat att han aldrig ska spela i Sverige igen.

Läs mer

Arkivbild.

Kristianstad

Olycka: Två bilar krockade mitt i by – förare bötfälld

SOS larmades klockan 17.11.

”Proaktiv åtgärd”: 500 hushåll uppmanas att koka sitt dricksvatten

Kristianstad

”Proaktiv åtgärd”: 500 hushåll uppmanas att koka sitt dricksvatten

De som har kommunalt vatten i Ekestad, Arkelstorp och längs vägen däremellan uppmanas att koka vattnet innan de dricker det eller använder det i matlagning.

Man ska ha våldtagit barn i sin bostad

Nyheter

Man ska ha våldtagit barn i sin bostad

Häktades på måndagen.

Käftsmällen: Mjällby tappade poäng på stopptid

Live

Käftsmällen: Mjällby tappade poäng på stopptid

Bladetsporten direktrapporterade.

Arkivbild.

Kristianstad

Räddningspådrag stoppade trafiken på E22

Flera personer ringde och larmade.

Tisdag: Här ser du IFK Kristianstad-KS Azoty-Pulawy

Sport

Tisdag: Här ser du IFK Kristianstad-KS Azoty-Pulawy

Tisdagen den 29 september tar IFK Kristianstad emot KS Azoty-Pulawy i Kristianstad Arena.