GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Rapp spänning om brutalt mord

Väck ej den björn som sover. Men om björnen är en liten vit gosedjursnallejörn?
Publicerad 14 maj 2022
Detta är en recension i Kristianstadsbladet. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Emelie Schepp är aktuell med ”Björnen sover”,  den sjunde delen i serien om Jana Berzelius.
Emelie Schepp är aktuell med ”Björnen sover”, den sjunde delen i serien om Jana Berzelius.Foto: Thron Ullberg
Spänning

Björnen sover

Författare: Emelie Schepp

Förlag: Norstedts

Det är nämligen vad som stoppats i magen på den brutalt mördade mannen som hittas i sin avskilda stuga. Han är pensionerad polis och björnen ett tydligt meddelande till hans före detta kollega.

Det är trevligt att befinna sig i Norrköping och Kolmården – även om otrevliga saker händer. Det här är sjunde boken om åklagare Jana Berzelius – vars våldsamma förflutna börjar komma i kapp henne – men nästan lika stor plats tar poliserna Henrik, Mia och inte minst Filippa, hon som lämnat yrket och lever med skyddad identitet.

Schepp hittar plats också för kärleksförhållandets olika faser, lojalitet och hämnd. Hon skriver rappt, men också lite på slentrian, med en del upprepningar. Så lätt ska det inte vara att lista ut att något inte stämmer.

”Hon skriver rappt, men också lite på slentrian, med en del upprepningar. Så lätt ska det inte vara att lista ut att något inte stämmer.”
Bella Stenberg, recensent
Emelie Schepp – Björnen sover
Emelie Schepp – Björnen sover
Bella StenbergSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.