Rapstjärna gripen i Stockholm

Musik (TT) Artikeln publicerades

Den amerikanska rapparen Asap Rocky är gripen och anhållen efter ett bråk i centrala Stockholm i helgen, vilket åklagarmyndigheten först bekräftade för Aftonbladet. Han misstänks för grov misshandel.

Totalt har fyra personer anhållits i ärendet.

-Tre personer är anhållna misstänkta för grov misshandel, och bland dessa finns den här personen. Ytterligare en är anhållen misstänkt för misshandel, säger Karin Rosander, kommunikationsdirektör på åklagarmyndigheten.

Världsstjärnan greps i natt efter en spelning på hiphopfestivalen Smash, men själva bråket inträffade på söndagen. Delar av bråket finns filmat i ett klipp som bland annat publicerats av den amerikanska nöjessajten TMZ. På sitt Instagramkonto har Asap Rocky även själv publicerat videor som han menar visar på upprinnelsen till händelsen.

Asap Rocky har en rad spelningar inbokade i Europa framöver, närmast är London och festivalen Wireless i helgen.

Asap Rocky, som egentligen heter Rakim Mayers, släppte sitt kritikerrosade debutalbum "Live love Asap" 2013. Senaste skivan kom i fjol.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.