Annons

Regissören försvarar sågade "Hillbilly elegi"

Film • Publicerad 2 december 2020
Glenn Close och Amy Adams spelar två av rollerna i "Hillbilly elegy", som ligger på Netflix. Pressbild.
Glenn Close och Amy Adams spelar två av rollerna i "Hillbilly elegy", som ligger på Netflix. Pressbild.Foto: Lacey Terrell

Netflix-filmen "Hillbilly elegy" möttes av sval kritik när den fick premiär tidigare i höstas, inte minst var det skildringen av den vita underklassen som retade kritiker.

Nu har filmens regissör, Ron Howard ("Apollo 13", "Solo: A Star wars story") kritiserat kritikerna.

Annons

– Jag känner att de tittar efter en politisk tematik, som de kanske eller kanske inte sympatiserar med, som egentligen inte har någon betydande plats i historien vi berättar, säger Ron Howard i tv-programmet "CBS This morning".

Han tillägger att han främst ville göra ett så autentiskt drama som möjligt.

– Det jag såg var ett familjedrama, som nog många kan relatera till. Visst finns det en specifik kulturell inramning och om man är fascinerad av det så hoppas jag att det blir en intressant upplevelse.

Historien bygger på en bok från 2016, där författaren JD Vance berättade om sin uppväxt i Appalacherna, det så kallade rostbältet, i nordöstra USA.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons