Rushdie vann "Best of the Booker"

Salman Rushdies roman "Midnattsbarnen" har tilldelats det ultimata Bookerpriset, "Best of the Booker". Den röstades fram av läsare från hela världen som den bästa av Bookerprisets vinnare genom dess 40-åriga historia.
Kultur • Publicerad 10 juli 2008

 Salman Rushdie tilldelades det brittiska litteraturpriset för "Midnattsbarnen" 1981. Det är inte första gången som boken får ett bäst-av-de-bästa-pris, 1993 anordnades Booker of Bookers som också vanns av "Midnattsbarnen".

En jury gjorde urvalet till nomineringslistan, men det var 7 800 vanliga läsare som röstade fram Rushdies bidrag. "Midnattsbarnen" fick 37 procent av rösterna och konkurrenter som Nobelpristagaren JM Coetzee, Nadine Gordimer och Peter Carey fick erkänna sig besegrade.

Rushdie kunde själv inte närvara vid vinnarceremonien, men hade spelat in ett kort tacktal där han förklarade att detta var "underbara nyheter". (TT Spektra)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.