GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sanna Nielsen överraskar med Mello-medley

20 år har gått sedan Sanna Nielsen deltog i Melodifestivalen för första gången. I tisdagens "Allsång på Skansen" firas det med ett nyinsatt "stjärnspäckat medley".
TV • Publicerad 26 juli 2021 • Uppdaterad 27 juli 2021
Sanna Nielsen tar hjälp av bland andra Tusse och Arvingarna i ett nyinsatt Melodifestivalen-inslag i "Allsång på Skansen" på tisdag.
Sanna Nielsen tar hjälp av bland andra Tusse och Arvingarna i ett nyinsatt Melodifestivalen-inslag i "Allsång på Skansen" på tisdag.
Foto: Christine Olsson/TT

Det var en 17-årig Sanna Nielsen som med balladen "I går, i dag" tog sina första steg upp på en Melodifestival-scen 2001. 20 år, sammanlagt sju Melodifestival-låtar och en vända till Eurovision senare är det något som "Allsång på Skansen"-programledaren vill fira.

– Jag tänkte att det vore jätteroligt att göra ett nummer av det, med alla mina Melodifestivalen-låtar, säger hon.

Sagt och gjort. Till tisdagskvällens "Allsång på Skansen" har låtarna förvandlats till ett "stjärnspäckat medley" som framförs av Tusse, Arvingarna, Fredrik Kempe, Lina Hedlund och Anna Bergendahl – med huvudpersonen Sanna Nielsen "med på ett litet hörn".

Superglad

– Jag är superglad över att de vill göra det här, att det inte bara är jag. Det är bjussigt och härligt och bidrar med extra glamour.

”Jag är superstolt över alla låtarna och över min historia i Melodifestivalen, det är ju den som har tagit mig hit.”
Sanna Nielsen

Är det någon av låtarna som ditt hjärta bultar lite extra för?

– Det är svårt att välja, alla har ju sin egen historia. Jag är superstolt över alla låtarna och över min historia i Melodifestivalen, det är ju den som har tagit mig hit.

Sist du deltog i Melodifestivalen var 2014, när du vann med "Undo". Kommer fler låtar att läggas till ditt medley?

– Jag har ju sagt att man ska aldrig säga aldrig.

Lotta Schelin gästar

Förutom Sanna Nielsen-hyllningen bjuder tisdagens "Allsång på Skansen" också på framträdanden av Cherrie, Arvingarna, Eagle-Eye Cherry och Tusse. Dessutom har man gjort plats för ytterligare några överraskningar.

Bland annat gästas programmet av den före detta fotbollsspelaren Lotta Schelin, som i våras visade upp sin sångförmåga i TV4-programmet "Masked singer" och som på Skansen kommer att leverera allsång till Lill Babs-klassikern "Leva livet".

– Det är fantastiskt att hon vill sjunga med oss, särskilt nu när det går så bra för det svenska damlandslaget i OS, säger Sanna Nielsen.

Matilda Källén/TT

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.