Schlager och snö, bara schlager och snö

I dessa ljumma vintertider snöar det schlager i SVT-tablån, och kulturskribent Jan Karlsson tycker det svenska folket borde sluta tiga och lida.
Kultur • Publicerad 14 februari 2008

Schlager och snö. Eller en grotesk inflation i usel musik och urvattnad vinteridrott.

Det är vad SVT satsar på just nu och förmodligen i all överskådlig evighet. Till skillnad från åtskilliga moderater är jag sedan länge licensbetalare. Till skillnad från de rika betalar de fattiga nästan mangrant vad de tror att det krävs av dem. Ofta är det mer än nödvändigt.

Men om man varken vill ha schlager eller vinteridrott?

Då blir det tomt i tablån. Då borde det, som i Frankrike, åtminstone uppstå revolutionära impulser.

Här lyser de hittills med sin frånvaro. Folk tiger och lider. Efter hand tvingas en majoritet inse att det är viktigt med Christer Sjögren och skidskytte. Fast frågan är hur länge lydnaden håller?

Något säger mig att SVT just genom extremismen och ensidigheten faktiskt gräver den grav som de ansvariga vid det här laget redan borde befinna sig i.

Jan Karlsson

kultur@kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.