Annons

Sju punkter från Xbox och Bethesdas uppvisning

Xbox och Bethesda höll en gemensam presentation vid årets digitala upplaga av spelmässan E3. Här är de största nyheterna:
Spel • Publicerad 14 juni 2021
Bethesda gläntade på dörren för rymdsagan "Starfield". Pressbild.
Bethesda gläntade på dörren för rymdsagan "Starfield". Pressbild.Foto: Bethesda/TT
I "Forza horizon 5" återskapas detaljrika miljöer, som har fångats med hjälp av kameror som har tagit bilder under dygnets alla timmar. Pressbild.
I "Forza horizon 5" återskapas detaljrika miljöer, som har fångats med hjälp av kameror som har tagit bilder under dygnets alla timmar. Pressbild.Foto: Microsoft/TT
"Redfall" är namnet på Arkanes nya förstaspersonssjutare. Pressbild.
"Redfall" är namnet på Arkanes nya förstaspersonssjutare. Pressbild.Foto: Bethesda/TT
"Stalker 2":s landskap påminner en hel del om "Metro: Exodus" dystopiska miljöer. Pressbild.
"Stalker 2":s landskap påminner en hel del om "Metro: Exodus" dystopiska miljöer. Pressbild.Foto: Microsoft/TT

1. "Starfield".

Microsoft och Bethesda gick ut hårt med den första glimten ur "Starfield", ett kommande rymdepos från Bethesda Game Studios, som ligger bakom rollspelen "Skyrim och "Fallout 4". Skaparen Todd Howard beskriver det som just "Skyrim" i rymden, enligt The Washington Posts spelsajt Launcher. Det har gått ett kvarts sekel sedan utvecklarna skapade en helt ny serie. Spelet kommer att släppas exklusivt till pc och Xbox Series X/S, och Microsoft släcker därmed hoppet för många Playstation-ägare. Den 11 november nästa år släpps titeln.

Annons

2. "Contraband"

Svenska Avalanche utvecklar "Contraband", ytterligare en konsolexklusiv titel. Det rör sig om en samarbetsskjutare i den typ av öppen värd som studion har gjort sig känd för. "Contraband" utspelar sig i fiktiva sydostasiatiska Bayan på 1970-talet, kretsar kring smuggling, och beskrivs som studions mest ambitiösa titel hittills.

3. "A plague tale: Requem"

En flodvåg av råttor – bokstavligen – väntas i uppföljaren till "A plague tale: Innosence". Det franska syskonparet Hugo och Amicia har blivit några år äldre sedan sist, men den ogästvänliga medeltiden är densamma. "Requem" kallas det nya spelet, som kommer nästa år och det verkar, till skillnad från mycket annat som presenterades, inte vara en exklusiv titel.

4. "Forza horizon 5".

Detaljrika och realistiska landskap målas upp i "Forza horizon 5", som utspelar sig i Mexiko, där öken, regnskog, vulkaner och storstaden Guanajuato utforskas på fyra hjul. En mängd olika flerspelarlägen bjuds det på, både med och mot varandra. Titeln släpps den 9 november.

5. "Redfall".

Arkane i Texas, som ligger bakom "Prey" och "Dishonored", bjuder på förstapsersonsskjutande och vampyrer i "Redfall". De blodsugande varelserna kan bekämpas ensam eller tillsammans med uppemot tre andra spelare i en öppen värld. Spelet släpps nästa sommar och är konsolexklusivt.

6. "The outer worlds 2"

Obsidian drev med speltrailers i sin egen trailer, och gjorde en poäng av att de inte har mycket mer att berätta än att en uppföljare till 2019 års humoristiska rollspelstitel "The outer world" är på gång

Annons

7. Flera nya släppdatum

En hel del tidigare utannonserade spel har fått släppdatum det andra halvåret i år. Tidloopsthrillern "12 minutes" kommer den 19 augusti, realtidsstrategititeln "Age of empires 4" den 28 oktober, uppföljaren till hyllade "Psychonauts" kommer den 25 augusti. "Metro"-osande "Stalker 2" väntas den 28 april och till jul släpps försenade "Halo infinite", med ett flerspelarläge som blir gratis för alla.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons