Annons

Sommaren 2020: älskad opera som datorspel

Skånska Operan gav i år en hyllad föreställning av klassikern ”Don Giovanni”. Nästa sommar väntar en ny älskad Mozartopera. Fast i en helt ny version. Premiär i juli på Bäckaskog.
Opera • Publicerad 8 november 2019
I år gav Skånska Operan ”Don Giovanni”. Nästa sommar väntar ”Trollflöjten”, även den av Wolfgang Amadeus Mozart.
I år gav Skånska Operan ”Don Giovanni”. Nästa sommar väntar ”Trollflöjten”, även den av Wolfgang Amadeus Mozart.Foto: Håkan Röjder

Det är många somrar nu som Skånska Operan rest regionen runt med sina operaföreställningar. Sommaren 2020 kommer inte att bli något undantag.

– Mozarts ”Trollflöjten” är förmodligen operavärldens mest analyserade och tolkade verk. Det gör den också så intressant att ta sig an, skriver Skånska Operan i ett pressmeddelande.

Annons

Även nästa år blir det alltså en Mozartopera för Skånska Operans del, men efter årets ”Don Giovanni” väntar klassikern ”Trollflöjten". Det är en opera som spelas regelbundet på världens operascener och som bland annat också har filmatiserats.

Men Skånska Operan har för avsikt att ge sig in i denna klassiker som ett datorspel.

– ”Trollflöjten” är i mångt och mycket uppbyggd som just ett datorspel med olika uppgifter som ska lösas, man ska komma undan draken, rädda prinsessan, fly undan fångvaktaren etc, och prövningar man måste ta sig igenom. På vägen får man utrustning till sin hjälp: en magisk flöjt, ett förtrollat klockspel.

Premiären sker den 4 juli 2020 på Bäckaskog slott. Fler datum är ännu inte klara, men det är klart att det under Skåneturnén bland annat blir ett stopp på Ystads Teater. Regissör är, som vanligt, Ola Hörling.

Sune JohannessonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons