Annons

"Sommarlov" slog rekord – firar med ny skugga

Tv • Publicerad 11 september 2020
Gänget i "Sommarlov" lockade i somras rekordmånga tittare, med lite draghjälp av Sommarskuggan och Vinterskuggan. Nu avslöjar SVT att skuggorna kommer att få en ny kompis. Pressbild.
Gänget i "Sommarlov" lockade i somras rekordmånga tittare, med lite draghjälp av Sommarskuggan och Vinterskuggan. Nu avslöjar SVT att skuggorna kommer att få en ny kompis. Pressbild.Foto: Mattias Ankrah/SVT

"Sommarlov" slog i somras nytt tittarrekord. Trots att programmet spelades in utan publik slog det dagligen rekord jämfört med förra året, skriver SVT i ett pressmeddelande. I somras startades "Sommarlov" över 23 miljoner gånger på SVT Play, och varje avsnitt hade i snitt 122 400 tittare online, vilket gjorde "Sommarlov" till sommarens mest sedda program på SVT Play.

Att programmet engagerar märks inte bara genom tittarsiffrorna. I år fick redaktionen flera tusentals mejl och brev med teckningar och pyssel från barn runtom i Sverige. Planeringen inför nästa säsong är redan i full gång. Bland annat avslöjar SVT att Sommarskuggan och Vinterskuggan ska få en ny kompis: tittarna ska få bekanta sig med en tredje skugga.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons